Col·lectiu Primer d’octubre

Els fets d’octubre de 2017 i tota la repressió que va desplegar l’Estat espanyol per a impedir l’efectiu dret a l’autoderminació del poble de Catalunya han marcat irreversiblement la política del nostre país. Un govern empresonat o l’exili, un Parlament dissolt, líders civils i polítics repressaliats, la persecució de la llibertat d’expressió quan aquesta és practicada des de l’independentisme, juntament amb la repressió judicial han estat alguns dels greus retrocessos en drets i llibertats que ha patit el nostre país sota el poder de l’Estat espanyol.
En aquestes condicions difícils, i amb el nostre President Oriol Junqueras injustament empresonat i la nostra Secretària General a l’exili, el nostre partit va tirar endavant una Ponència Política que pretenia donar resposta als reptes que ens caldria abordar en aquesta nova etapa i en la que s’havia d’inicial un gran diàleg constituent durant aquesta legislatura.
Ha passat un any des de l’aprovació d’aquella Ponència Política i hem constatat com moltes de les seves previsions ni tant sols s’han encetat. El que portem de curs polític ha vingut marcat pels esdeveniments del judici al Tribunal Suprem espanyol i per les consecutives eleccions a les cambres espanyoles, al Parlament europeu i als municipis, la qual cosa ha comportat l’adopció d’una política més reactiva que proactiva que ens ha impedit avançar en el desenvolupament de la República.
Al mateix temps, l’estratègia adoptada fins a dia d’avui per la direcció del partit ha prioritzat “ampliar la base” entesa com a un ajornament dels nostres objectius amb l’esperança d’atreure a col·lectius provinents de l’esquerra sobiranista no independentista. Aquesta estratègia s’ha acompanyat amb una “ampliació de la cúpula” en el mateix sentit per tal de visualitzar aquesta nova tendència. Aquesta estratègia considerem que és un error.

Per tots aquests motius entenem que:

1. Ser fidels a la Ponència Política i al mandat de l'1 d'octubre
La millor forma d’ampliar els suports al desplegament de la República és ser fidels als nostres objectius programàtics, als objectius expressats en la Ponència Política debatura en la Conferència Nacional i aprovada per la militància al 2018 i al mandat sorgit de més de 2.200.000 de ciutadans a les urnes l’1 d’octubre de 2017. I per fer-ho cal obrir un procés deliberatiu i participatiu que interpel·li a tota la transversalitat de la societat catalana. En coherència amb això demanem que, tal com contempla la nostra Ponència Política, el nostre Govern deixi d’actuar com el gestor d’una comunitat autònoma de l’Estat espanyol i obri un procés deliberatiu, un gran diàleg de país, que assenti la bases de la construcció del projecte republicà.

2. Demanem una consulta interna sobre el sentit del vot a la investidura de Pedro Sánchez
Demanem a la direcció d’ERC que aprofundeixi en els mecanismes deliberatius i participatius també dins del partit, fent honor al caràcter tradicionalment assembleari del nostre partit i sotmeti a consulta de les bases les decisions més rellevants com ara donar suport, abstenir-se o votar no a la investidura del president espanyol. El vot telemàtic ja està previst i és perfectament viable.

3. Unitat estratègica
Finalment, demanem constituir una mesa de diàleg entre tots els actors que tenen representació en institucions fora de Catalunya per tal de consensuar una resposta de país davant els diferents fòrums on tinguem veu. 

CONTACTA:
www.1doctubre2017.com
Mail: collectiu1doctubre@gmail.com
Twitter: @1doctubre2

Comentaris

  1. Bravo. Ja era hora que els unilateralistes d'Esquerra féssiu sentir la vostra veu. Molta sort i molts encerts.

    ResponElimina
  2. Per fi, trobava a faltar alguna veu discordant de la direcció d'ERC, si el partit torna a ser el que era os tornare a votar, ho havia fet tota la vida i ho he deixat de fer per la deriva de la direcció actual

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Esmenes a la Ponència Política del 28è Congrés d'ERC