Comunicat del Col·lectiu Primer d’Octubre sobre les votacions congressuals del 15 de setembre


Amb motiu del 28è Congrés d’ERC, el proper dia 15 de setembre es celebren les votacions per triar els membres de la nova Executiva Nacional així com la renovació de trenta membres del Consell Nacional.
Posteriorment es constituirà el plenari del Congrés Nacional, que és el responsable de fixar la línia política d’Esquerra Republicana de Catalunya.
En aquesta ocasió només es presenta una candidatura sota el nom de “Compromís republicà” que comporta, bàsicament, la continuïtat dels mateixos membres de l’actual direcció. Davant d’aquest fet, des del Col·lectiu Primer d’Octubre volem expressar les següents reflexions:
-          L’actual direcció d’ERC, col·lectivament, ha vingut incomplint els mandats més importants fets per la ciutadania i per la militància mateixa. No ha implementat la República catalana ni ha pres cap acció per fer-ho, tot incomplint la voluntat expressada en el referèndum de l’1 d’octubre el qual va expressar un mandat inequívoc en aquest sentit.
-          Per altra banda, aquesta direcció tampoc no ha aplicat les principals directrius de la Ponència Política de 2018 aprovada per tota la militància en la Conferència Nacional del partit, com ara la no renúncia a la unilateralitat, la consideració de l’1 d’octubre com a moment fundacional de la República catalana, no tornar a actuar com el Govern d’una comunitat autònoma del regne d’Espanya, o com que no es podrà normalitzar la relació amb l’Estat espanyol i partits favorables a la intervenció de Catalunya mentre hi hagi persones preses i exiliades polítiques.
-          Des del Col·lectiu de militants d’ERC Primer d’octubre hem considerat que mentre hi hagi persones preses polítiques i exiliades, mentre es negui el dret a l’autodeterminació de Catalunya per part del Govern espanyol, mentre es negui, fins i tot, la possibilitat de diàleg, és impossible facilitar ni per activa ni per passiva la investidura de Pedro Sánchez. No obstant, entenem que aquesta decisió estratègica cal fer-la després d’un debat, d’una deliberació i, finalment, d’una votació interna a la militància. Així ho vam expressar formalment a la Direcció del partit en una reunió expressament demanada per nosaltres en què se’ns va assegurar que ens donarien resposta. A data d’avui l’única resposta ha estat les declaracions fetes a mitjans de comunicació.
Per tots aquests motius considerem que cal fer un vot crític a l'actual candidatura única que integra bona part de l'antiga direcció.
Aquest vot crític pot adquirir diferents formes, a criteri de cada persona militant, que pot anar des de l'abstenció (entesa com a un vot negatiu atès que no hi ha més que una candidatura), el vot en blanc (ja que desconeixem quin serà el document d’estratègia política que s’haurà d’aprovar en la convocatòria del Congrés conseqüent) o, fins i tot vot nul o la no votació d'aquelles persones candidates més allunyades del mandat de l’1 d’octubre i de la Ponència Política.

Barcelona, 4 de setembre de 2019

Twitter: @1doctubre2


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Esmenes a la Ponència Política del 28è Congrés d'ERC